Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fáze masáže

 ≈  Hlazení -  provádíme od konečků prstů na hřbetní straně táhlými pohyby střídavě pravou a levou rukou směrem nahoru až po loketní důlek. Ruku obrátíme a tentýž postup provádíme na spodní straně ruky. Nezapomínáme na dobré promasírování loketního důlku.

 

≈  Kroužkování -  provádí se všemi prsty. Začíná se od konečků prstů přes hřbet ruky směrem k loketnímu kloubu. Při zpátečním tahu je veden lehký. hladivý pomocný tah. Začíná se malými drobnými kroužky, které se směrem nahoru zvětšují. Totéž se provádí na spodní straně ruky. Na závěr této fáze se promasíruje krouživými pohyby zápěstí.

 

≈  Tření -  začíná se od konečků prstů. Každý prst jednotlivě, a to palcem a ukazovákem, tře se směrem nahoru drobnými krouživými pohyby. Pak se promasíruje hřbet ruky a totéž se provádí na spodní části.

 

≈  Hnětení -  ukazovák a prostředník nám tvoří „V".Na každém prstu intenzivním tlakem směrem nahoru vytlačujeme krev k srdci. Při zpátečním tahu vracíme krev polokruhovitými pohyby zpět. Totéž provádíme i na spodní straně. Tlakem ruky sevřené v pěst hněteme dlaně. Pomocí tah je hladivý. Pak přecházíme na hřbet ruky a ruky a palcem vytlačujeme opět krev směrem nahoru.

 

 Vibrace -  chvěním prstů a dlaní od konečků prstů po loketní kloub promasírujeme hřbetní stranu ruky, na spodní straně poklepáváme.

 

≈  Uklidnění -  ukončíme masáž hladivými pohyby obou rukou. Na závěr uchopíme každý prst, palcem a ukazováčkem jej pevně několikrát stiskneme. Postupujeme od špičky ke kořeni. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář